Combatem astenia cu sucuri naturale!

       Toamna bate la usa si incerc sa profit cat pot de ultimele zile calduroase. Sper ca 1 septembrie sa nu vina cu ploaie si vreme urata, asa cum a facut anul trecut, pentru ca astenia de toamna nu m-ar ocoli. Am observat ca daca toamna se instaleaza mai tarziu, prin octombrie, nu mai percep atat de drastic schimbarea temperaturii. Anul acesta am zis sa ma pregatesc din timp si sa fac tot posibilul ca astentia de toamna sa nu se mai instaleze. Dupa ce am intrebat mai multe persoane ce metode au functionat si dupa ce citit aproape tot ce se putea despre astenia de primavara, am gasit solutia cea mai potrivita pentru mine: sucurile din legume si fructe, naturale, facute in casa.

       Zis si facut! Am cautat retete, sfaturi despre cum sa nu imi afecteze sucul de fructe sanatate si greutatea (in caz ca nu stiati, chiar si sucurile facute in casa pot ingrasa si pot crea probleme cu sanatatea, deoarece fructoza se asimileaza imediat, in lipsa fibrelor din pulpa, lucru care conduce la urcarea si scaderea brusca a glicemiei). Stiu deja cum sa beau sucurile din legume si fructe si mai ales cat (un pahar mic pe zi este mai mult decat suficient, aproximativ 150 ml) si mai ales, stiu ce tip de storcator sa imi cumpar. Am hotarat sa achizitionez un storcator de legume de la Philips, deoarece are exact caracteristicile pe care le cautam: functia QuickClean care ma ajuta sa storc si ultima picatura de suc, fara a fi nevoie sa golesc recipientul pentru pulpa, motor puternic pentru amestecare si zdrobire, posibilitatea de a stoarce fructele si legumele fara a le mai taia in prealabil, multumita tubului de alimentare XL. Si cel mai important, sucul este calitativ (se stie ca unele storcatoare afecteaza calitatea sucului prin centrifugare prea puternica sau prin nestoarcerea completa a fructelor si legumelor). De aceea, ador acest storcator de legume de la Philips si nu l-as schimba pentru nimic in lume!

Sursa foto: www.philips.ro

       In afara de storcator, am mai achizitionat de la Philips si un fierbator. La ce imi este util? Eu sunt o mare consumatoare de ceai, insa ma enerveaza cand trebuie sa astept sa se incalzeasca apa in ibric, pe aragaz. Mai ales cand gazele nu au presiunea dorita, asteptarea pentru o cana de ceai este mult prea enervanta. Asa ca am hotarat ca acest fierbator imi va fi alaturi de acum incolo: fie ca imi voi incalzi apa pentru ceaiurile de fructe preferate sau pentru ciocolata calda, stiu sigur ca este o investitie buna. Va contribui si el la prevenirea asteniei mele de toamna.

Sursa foto: www.philips.ro

       Si cam asa combat eu astenia! Bine, pe langa o alimentatie sanatoasa, miscare si hidratare, reguli pe care oricum le urmez in fiecare zi! Voi cum va descurcati in aceasta perioada a anului si cum combateti astenia?

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.