Bani romanesti

      Cred ca ati patit-o cu totii: mergeti la magazin, cumparati ceva si aveti o bancnota de 10 lei sau de 50 lei, cand produsul costa 2,7 lei. Asteptati restul, vanzatoarea va inmaneaza cateva bancnote si cand credeti ca primiti si 30 bani, surpriza: va da ori o guma, ori o caramea, ori spune sec sau din contra foarte umil ,,nu avem rest”. Si in momentul ala iti vine sa … (nu, nu spun ce, nu incurajez violenta) ii spui cum se foloseste corect guma/carameaua.

       Bineinteles ca iei minunatul rest si te gandesti: ,,daca eu n-am 10 bani, nu pot cumpara, daca ei nu au 10 bani, imi pot da o caramea sau pot chiar sa nu imi dea restul, li se pare perfect normal”. Din nefericire asa fac multi vanzatori din lene, smecherie si lista poate continua. Tin minte ca aveam zilele trecut o bancnota de 10 lei si voiam un pachet de batistute care costa 50 bani, iar vanzatoarea nu a vrut sa imi dea, spunand ca nu are marunt. Sa va spun cat era ora? Aproape 8 seara, iar magazinul este un market care dispune de casa de marcat, deci banii nu dispar de acolo, decat daca sunt de facut plati urgente sau ceva. Dar oricum, aproape saptamanal cumpar cate ceva urgent si mereu au bani, insa s-a mai intamplat sa refuze oamenii pentru sume atat de mici. Ma intreb de ce patronii nu isi dau interesul sa mearga la banca si sa schimbe bani pentru rest? Sau nu neaparat la banca, dar o solutie se gaseste.

       Oricum stiu ca lucrurile astea vor continua indiferent daca noi refuzam sau nu carameau/guma pe post de rest, pentru ca interesul patronilor este mai presus decat restul nostru. Si nu e vorba despre 10 bani, ci de gestul in sine: daca un om nu are 5 bani, nu poate cumpara, pe cand patronii isi permit sa nu dea rest chiar si la sume mai mari.

Sursa foto: www.facebook.com/gojira

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.