Articolele de birou sarbatoresc luna eco la Papetarie.net

     Pentru că este luna eco la magazinul de papetărie online, m-am hotărât să vă povestesc cum s-au distrat articolele de birou la cea mai grandioasă petrecere organizată vreodată de ele.

     Totul a început cu ideea distrugătorului de documente, care s-a săturat să vadă cum oamenii mărunţesc hârtiile şi le aruncă, în loc să le recicleze. Acesta i-a telefonat agrafei de hârtie, care la rândul său i-a spus vestea acului de gămălie, în timp ce aşteptau la coafor.

     După ce au fost anunţate şi pixurile, topurile de hârtie şi calculatoarele de birou, flipchartul magnetic s-a hotărât să scrie anunţul pe burtica lui şi să se plimbe prin toată compania, anunţând bucuros marea petrecere, care urma să aibă loc peste o săptămână.

     Între timp, fiecare a contribuit cum a putut la această petrecere: CD-urile s-au umplut cu muzică, pixurile şi post-it-urile au făcut listele cu mâncare şi confetii, iar cariocile au făcut invitaţiile.

     A venit şi ziua petrecerii. Unele articole de birou erau aranjate, lustruite,  altele precum agrafele şi acele de gămălie îşi etalau noile coafuri, bibliorafturile se mândreau cu noile costume, iar acuarelele se lăudau cu machiajele impecabile de seară.

     Invitaţii au fost întâmpinaţi cu un pahar de suc natural, proaspăt stors de ghilotine, iar apoi erau ajutaţi de către flipchart să îşi găsească locul în sală.

     După ce toată lumea a sosit, distrugătorul de documente a ţinut un discurs impresionant:

,,   Stimabile articole de birou,

     Sunt încântat să fiu în această seară alături de voi! Mă bucur că aţi dat curs invitaţiei mele şi că sunteţi astăzi alături de mine.

     Vreau să vă comunic ce am hotărât: de astăzi, eu şi celelalte distrugătoare de hârtie, alături de caiete şi topuri de hârtie vom intra în grevă. Nu vrem să mai distrugem hârtia, vrem ca aceasta să fie reciclată. O altă cerinţă este legată de încurajarea achiziţionării de articole de birou eco.

     De altfel, am făcut un document oficial ce va fi semnat de voi toţi în această seară, prin care le vom cere oamenilor să apeleze la reciclare. Nu îi costă nimic, se pot duce la tomberoanele special amenajate din oraş sau pot apela la firmele specializate. Astfel, sperăm să reducem numărul copacilor tăiaţi şi să salvăm pe cât posibil natura.

     Vă mulţumesc! „

     Imediat după terminarea discursului, toată sala a început să aplaude şi toată lumea se îmbrăţişa fericită. Până şi urâciosului coş de hârtii i-au dat lacrimile.

     Petrecerea a continuat până dimineaţa, când fiecare a plecat înspre locuşorul lui din birou şi a visat o lume mai bună şi eco.

     Şi astfel, articolele de birou au reuşit prin iniţiativa lor să determine oamenii să recicleze şi astfel să contribuie puţin câte puţin la schimbarea mentalităţii şi la protejarea naturii, astfel încât şi generaţiile viitoare să se bucure de păduri verzi şi trainice.

Sfârşit!

     Ce părere aveţi de iniţiativa articolelor de birou? Voi reciclaţi? Dacă nu, vă veţi gândi la posibilitatea aceasta pe viitor?

4 thoughts to “Articolele de birou sarbatoresc luna eco la Papetarie.net”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.