Ambalaje din carton pentru o planeta mai putin poluata

Asa cum probabil stiti, in acest moment, planeta este la un pas de a se ,,sufoca” din cauza plasticelor. Da, plasticul a fost si este un material revolutionar, insa folosirea lui a scapat de sub control. Si asta nu ar fi un lucru rau daca nu s-ar degrada atat de greu (in zeci sau chiar sute de ani) si daca nu ar afecta ecosistemele planetei.

Poate ati vazut si voi imagini din tara cu lacuri sau rauri pline de pet-uri, munti acoperiti de pungi, pahare, sticle, toate din plastic. Iar acest lucru este doar o mica parte din ceea ce face plasticul rau. Spre exemplu, din cauza unor autoritati neglijente, plasticul a ajuns sa polueze apele oceanelor si ale marilor, afectand grav vietuitoarele.

Deja se iau masuri pentru reducerea folosirii plasticului si imbunatatiri se vad incet, dar sigur. Insa este nevoie de multa informare, de multa vointa si de cooperare din partea oamenilor. Iar tara noastra este departe in ceea ce priveste masurile luate impotriva folosirii excesive a plasticului. In sensul rau. Inca se folosesc milioane de pungi din plastic (fie el si biodegradabil), daca e sa ne amuzam un pic, stiti ca aproape fiecare familie are o ,,punga cu pungi”. In tara noastra, reciclarea inca este vazuta cu ochi rai, iar cei ce duc sticlele si alte materiale la reciclat sunt vazuti ca niste ciudati. Romanul inca nu are cultul reciclarii si asteapta recompensa pentru a duce macar sticlele de plastic la un centru de reciclare. Nu conteaza ca ele sunt din ce in ce mai raspandite, romanul asteapta recompensa materiala. Nu constientizeaza de ce este nevoie sa reciclam.

Din fericire, au aparut si companii care ofera produse prietenoase cu mediul si care inlocuiesc cu succes plasticul. Iar una dintre acestea este Ambart. Acestia ofera ambalaje din carton, prietenoase cu mediul, usor de reciclat. Cartonul nu polueaza, este usor de distrus daca nu se reuseste reciclarea lui. Si ambalajele din carton sunt si mult mai bune decat cele din plastic, mai ales daca vorbim despre ambalajele alimentare. Spre exemplu, daca vorbim despre pahare de cafea, nu toate cele din plastic sunt BPA Free, iar in contact cu lichidele extrem de fierbinti, BPA-ul ajunge in organism. BPA-ul este un compus ce pacaleste sistemul endocrin, imitand caracteristicile estrogenului. Exista o anumita cantitate ce poate fi ,,ingerata” fara a provoca efecte neplacute, insa studiile nu sunt finalizate, iar Uniunea Europeana, SUA si Canada au interzis folosirea lui. Cu toate acestea, este posibil sa mai gasiti pahare din plastic si alte recipiente care sa contina BPA.

Asa ca va sfatuiesc sa incurajam companii precum Ambart si sa le folosim produsele. Cele mai utile mi se par paharele din carton. Un pahar de carton de 195 ml costa 0,12 lei. Daca stam sa ne gandim, un pahar de plastic de aceeasi dimensiune este mult mai scump. Puteti folosi paharul in gospodarie, daca aveti invitati, la locul de munca, in masina, la un gratar, oriunde.

Iar un capac de pahar de carton costa tot 0,12 lei. Nu-i asa ca e o super afacere? Si nici nu mai poluam planeta. In plus, capacele pot fi refolosite, daca nu intra in contact cu lichidele. Super, nu?

Pe site o sa mai gasiti si alte produse, cum ar fi suporturi de pahare, cutii din carton, cutii pentru hamburger chiar. O sa gasiti aceste ambalaje in diferite dimensiuni, in functie de preferintele voastre.

Asadar, data viitoare cand aveti nevoie de pahare sau ambalaje de unica folosinta, ganditi-va si la planeta si la mediul in care traiti voi si in care vor trai si copiii vostri si alegeti ambalaje din carton.

Si nu v-am spus cea mai buna parte: toate aceste produse se pot personaliza.

Daca aveti intrebari sau doriti mai multe informatii, mai jos aveti datele de contact ale firmei:

  • AMBART SRL
  • str. Orastiei, nr. 10, depozit 24
  • Cluj-Napoca, jud. Cluj
  • Comenzi si informatii: 0264-708799
  • E-mail: vanzari@ambart.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.