Alaptatul cu pistolul la cap

     Încep prin a vă spune că sunt şocată! Mă uitam ca tot omu la TV şi dau peste o tanti care vrea să schimbe radical ideea de a fi mamă. De aceeaşi tanti am auzit şi acum vreun an când a propus un proiect legislativ referitor la naşterea naturală, la alăptatul natural şi mai multe chestii ce ţin de aducerea pe lume a unui copil.

     Această tanti, din câte ştiu, este printre primele femei din România care au născut acasă, de 2 ori, fară asistenţă medicală. Au mai urmat şi alte tanti, s-au cunoscut ele, şi-au făcut o fundaţie , sau nu ştiu exact ce , iar acum doresc ca toate mamele din România să le urmeze exemplul.

    Păi stai puţin: dacă tu ai născut acasă fără un doctor sau o asistentă şi nu s-a întâmplat nimic, nu înseamnă că asta se întâmplă la fiecare naştere. Sunt foarte multe cazuri în care apar probleme la naştere, unde dacă nu se intervine rapid, se poate termina foarte urât, atât pentru mamă cât şi pentru copil.

     Al 2-lea lucru pe care aceste femei vor să îl reglementeze prin lege este alăpătatul natural, la modul: să se interzică toate formulele de lapte praf, iar dacă acest lucru nu este posibil, măcar doctorii să nu-l mai recomande, să nu mai poarte halate şi să nu mai utilizeze obiecte inscripţionate cu marca acelor firme. În afară de asta, vor să convingă mămicile să nu mai folosească biberoanele, ci să utilizeze linguriţe şi căni pentru a da lapte bebeluşilor, atunci când mama nu poate alăpta personal. Pe lângă asta, vor să încurajeze toate mamele să alăpteze în public, pe motiv că ea a alăptat în timp ce susţinea lucrarea de licenţă. Cu alte cuvinte, mămici, scoateţi-vă sânii la vedere şi alăptaţi. Nu contează unde : în autobuz, în sedinţa de la birou, la un interviu, ce ne mai pasă nouă de bunul simţ? Şi au mai pus şi o înregistrare foarte sugestivă cu o mamică ce participa la o conferinţă de presă şi avea un copil la vreo 1 an jumate pe care îl ţinea frumos în braţe şi el sugea de mama focului.

    Păi bine, hai că ne luăm după voi. Nu mai facem cezariene, naştem acasă fără medici, plecăm cu copilul de acasă şi ne luăm canuţa şi linguriţa ca să-l alăptăm, sau mai bine, scoatem direct sânu şi o să trăim fericite până la adânci bătrâneţi, fără să ţinem cont că nu toate femeile pot naşte natural (şi nu ma refer numai la problemele medicale, mă refer şi la starea psihicului femeii), nu toate femeile au lactaţie , sau dacă au, laptelele lor nu este în cantitate suficientă sau nu are calitatea de care are nevoie un bebe, nu toate femeile îşi permit să stea acasă cu bebeluşii, unele se întorc la muncă după 3-4 luni.

     Cu alte cuvinte, dacă voi aţi avut posibilitatea să vă creşteţi copilul ca la carte şi într-un mod cât mai natural, nu înseamnă că toate femeile pot face asta. Nu înţeleg de ce se face atâta caz pe tema asta! Fiecare mamă apelează la medicul în care are încredere, se informează, dar nu trebuie să fie o lege care să impună ceva, din moment ce nu sunt condiţii pentru a o respecta.

     Voi ce părere aveţi? Sunt singura nebună căreia îi este frică de faptul că atunci când va avea copii , probabil va fi obligată de lege să facă anumite lucruri, chiar dacă nu este cel mai bun lucru pentru bebeluşi?

7 thoughts to “Alaptatul cu pistolul la cap”

  1. Doamne,ce mai aud:))A innebunit lumea asta de tot…vai de capul lor de oameni „normali”..cum sa nasti acasa?Eu ditamai femeia,voi naste un ditamai copilul,tocmai acasa?:))Veci!!Sper sa nu se puna in aplicare,nu as vrea sa fiu obligata de nimic!

    1. De obligat cica nu vor sa oblige, dar daca se mai gasesc 10000 de ,,destepte”, in timp vom fi obligate de conditii sa nastem acasa , pentru ca probabil se vor desfiinta maternitatile, nu vor mai fi doctori si etc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.