Ajutam echipa Romaniei la Campionatul Mondial al Echipelor Canine de Salvare?

       Campionatul Mondial al Echipelor Canine de Salvare se desfasoara in fiecare an si are drept scop schimbul de experienta intre echipele participante, dar si mentinerea in cea mai buna forma fizica a eroilor canini. In anul 2009, acesta a fost organizat chiar in Romania, mai exact la Craiova. Printre probele la care sunt supusi prietenii nostri necuvantatori se regasesc:

  • Proba de cautare sub daramaturi
  • Proba de cautare in teren accidentat
  • Proba de urma
  • Proba de salvare din apa.

       Avand in vedere cat de utila este o echipa canina de salvare, ar trebui sa avem mare grija de acesti eroi patrupezi, pentru ca este posibil ca intr-o zi sa ne salveze. Poate ati auzit pe la stiri pana acum de cazuri in care acesti caini si-au facut datoria si au recuperat turisti rataciti prin munti, oameni la un pas de inec, copii disparuti de zile intregi si multe altele. Ajutorul lor este nepretuit si de aceea, putem face si noi ceva sa ii rasplatim.

      Anul acesta, echipa Romaniei s-a calificat la editia Campionatului Mondial al Echipelor Canine de Salvare care se va desfasura in Italia, intre 20 si 24 august, ceea ce este o mare realizare. Dar, cum lucrurile bune sunt de obicei umbrite de cate un necaz, echipa Romaniei nu isi permite financiar sa se deplaseze in Italia, iar acest lucru ma intristeaza, pentru ca este vorba despre o echipa care ne poate salva viata fiecaruia dintre noi, in orice moment.

       Ce putem face noi? Putem ajuta cu orice donatie, oricat de mica. Fiecare leu conteaza. Conturile in care puteti dona sunt urmatoarele:

Asociatia Centrul National de Educare Canina, banca BRD sucursala Craiova,
cod IBAN : RO17BRDE170SV85727541700 – cont în euro, SWIFT : BRDEROBU,
cod IBAN: RO06BRDE170SV37720521700 – cont în lei.

        Si pentru ca m-am interesat mai in detaliu in legatura cu eroii canini care vor reprezenta Romania la Campionat, as vrea sa vi-l prezint pe labradorul Edelhund Aldo Goldi,campion pe echipe IPO-RM. Am ales sa il adopt simbolic pe el, deoarece seamana putin cu Bobi, cainele meu, care a murit acum 6 ani la varsta de 15 ani si de care imi este dor si acum. De cand nu il mai am pe Bobi, de fiecare data cand vad cate un caine incerc sa ii observ privirea, sa vad daca o regasesc pe a lui, iar in ochii lui Edelhund Aldo Goldi am regasit-o. Daca ar fi sa fie al meu, nu cred ca as mai avea ce sa-l invat, pentru ca este un caine supra-pregatit, doar m-as juca impreuna cu el si l-as rasfata zilnic. Ah, de fapt ar fi ceva care l-as invata: sa salveze si animalute aflate in necaz, cum ar fi un pui de vrabie cazut din cuib, care nu poate ajunge la parinti, un pui de pisicuta cazut in apa sau blocat intr-o teava in care un om nu ar putea intra si multe altele. Sunt sigura ca Edelhund Aldo Goldi s-ar descurca perfect!

        In afara de labradorul Edlelhund Aldo Goldi, al carui antrenor este Robert Berendei, din echipa Romaniei mai fac parte urmatorii membri:

1. Liviu Ionescu – cu labradorul Neky Liguard – triplu campion national RH FL, atit la individual cit si pe echipe IPO-RM, locul 9 la Campionatul Mondial al Cainilor de Salvare 2012- FCI WCH (din Top 100), campion international;
2. Corina Diaconu – cu labradorul Nesie Liguard – campion national la individual RH T, locul 9 cu echipa la Campionatul Mondial al Cainilor de Salvare 2012 – FCI WCH;
3. Carmen Popescu – cu labradorul Yaro Pit Black Tiger – vicecampion national RH FL, campion national pe echipe IPO-RM;
4. Elvis Tița – cu ciobanescul alb elvetian Dias – vice campion national IPO-RM;
5. Daniel Oacă – cu labradorul Next Liguard – vice campion national RH F, vice campion national cu echipa IPO-RM, locul 9 cu echipa la Campionatul Mondial al Cainilor de Salvare 2012 – FCI WCH.

        Ce spuneti? Ajutam echipa Romaniei sa ajunga in Italia? Merita sa ne reprezinte cu mandrie si sa arate tot ce au mai bun! Iar pe voi, bloggerii, va rog sa raspundeti apelului initiat de BlogalInitiative, sa raspanditi vestea despre echipa Romaniei si sa adoptati virtual un caine!

P.s. Daca vreti sa aflati mai multe despre eroii canini, vizitati pagina de facebook a Centrului de Educare Canina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.